Penguatan Wellness Tourism Melalui Pengolahan Produk Pertanian di Desa Bermi Kabupaten Probolinggo
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Abstract
Wellness tourism is defined as a type of tourism that aims to improve the quality of health and fitness through physical, psychological, spiritual, and mental activities. Bermi Village, Probolinggo have great potential to support the development of wellness tourism. The problems that occur are: (1) The people are not aware of the potential of wellness tourism in their area; (2) The Horticulture of agricultural products are not processed into products that have more value; (3) and the role of Badan Usaha Milik Desa (BUMDES) in supporting the tourism sector has not been optimized. As a first step to reduce these problems, the community service team conducted socialization on wellness tourism management and training on processing local agricultural products into healthy products which were attended by 30 participants. The activity results showed that the community was enthusiastic about participating in the program and knowledge about wellness tourism increased.
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Penulis yang naskahnya diterbitkan menyetujui ketentuan sebagai berikut:
- Hak publikasi atas semua materi naskah jurnal yang diterbitkan/dipublikasikan dalam situs e-Journal Jurnal Pemberdayaan Masyarakat Indonesia (JPMI) ini dipegang oleh dewan redaksi dengan sepengetahuan penulis (hak moral tetap milik penulis naskah).
- Ketentuan legal formal untuk akses artikel digital jurnal elektronik ini tunduk pada ketentuan lisensi Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA), yang berarti JPMI berhak menyimpan, mengalih media/format-kan, mengelola dalam bentuk pangkalan data (database), merawat, dan mempublikasikan artikel tanpa meminta izin dari Penulis selama tetap mencantumkan nama Penulis sebagai pemilik Hak Cipta.
- Naskah yang diterbitkan/dipublikasikan secara cetak dan elektronik bersifat open access untuk tujuan pendidikan, penelitian, dan perpustakaan. Selain tujuan tersebut, dewan redaksi tidak bertanggung jawab atas pelanggaran terhadap hukum hak cipta.